Ekološki osviještena Marina

Očuvanje okoliša nam je od velike važnosti:ponosni smo nositelji Plave zastave od 1999 godine i Zelene zastave od 2019 godine.
Svake godine  održava se zajedno sa članovima ronilačkih klubova  već "tradicionalna" akcija čišćenja podmorja raznih dijela  akvatorija marine; nađu se slučajno izgubljeni predmeti,ali, nažalost i namjerno odbačenog otpada.
No, primijetno je da svake godine razina otpada sve manja.
Shodno tome  svakodnevno nastojimo malim "koracima" pridonijeti čistoći mora i svojim doprinosom osvijestiti korisnike marine o potrebi pojačane pažnje i brige prema okolišu.

@Loris-30.jpg
tesla tabla.jpg

Električno punjenje vozila

Svjesni smo činjenice da se gosti Tehnomont Marine Veruda sve više orijentiraju na ekološki prihvatljiva vozila te stavili smo na raspolaganje punionicu za električna vozila. Punjenje električnih automobila moguće je tokom cijeloga dana ( ovisno o vremenu punjenja vozila 1-7 sati) te je besplatno za Teslina vozila. Stanica za punjenje  nalazi se na 10 m od recepcije.

moped.jpg

Ekološki prihvatljiva radna vozila

Naše službe u svojem radu koriste "ekološka" sredstva koja su nisu štetna za okoliš; naša mornarska služba za prijevoz koristi električke bicikle i mopede dok ostale službe koriste električna sredstva za prijevoz tereta i putnika.

@Loris-25.jpg

Odvojeno prikupljanje otpada

Već godinama vršimo odvojeno prikupljanje i recikliranje komunalnog otpada;u našoj se marini nalazi 6 Eko otoka za zbrinjavanje opasnog otpada, ulja, baterija i zauljenih krpa.

Priča o našim maslinama

Vrijedni dečki iz službe održavanja marine, koji po pravilima struke kose maslinik, obavljaiu rezidbu, špricaju grane i beru zdrave plodove na taj način brinu o maslinama koje su posađene u marini Veruda.
Većina njih maslinarski zanat ispekli su u svojim obiteljima koje se bave maslinarstvom.
Nakon toga dovode  ih do moderne uljare Davora Zaninija u obližnjim Banjolama, ulje potom buteljiraju i skladište.
Suvremena tehnologija uljare Nonno Bruno, ozračje višegeneracijske, tradicionalne ljubavi prema maslini obitelji Zanini,  jamac su kvalitete i njihovog ulja.
To ulje, poklanjamo vjernim gostima i poslovnim partnerima.
Naši gosti  uz gastroenološku ponudu traže priču o autohtonim jelima, vrhunskim istarskim vinima, kao i ekstra djevičanskom maslinovom ulju.
Posebno se oduševe kada im pokažemo naš maslinik i pojasnimo da je ulje marine poteklo upravo s ovih stabala.
I toj priči nema kraja................

 

rezidba maslina.jpg