Ekološki osviještena Marina

Očuvanje okoliša nam je od velike važnosti:ponosni smo nositelji Plave zastave od 1999 godine i Zelene zastave od 2019 godine.
Svake godine  održava se zajedno sa članovima ronilačkih klubova  već "tradicionalna" akcija čišćenja podmorja raznih dijela  akvatorija marine; nađu se slučajno izgubljeni predmeti,ali, nažalost i namjerno odbačenog otpada.
No, primijetno je da svake godine razina otpada sve manja.
Shodno tome  svakodnevno nastojimo malim "koracima" pridonijeti čistoći mora i svojim doprinosom osvijestiti korisnike marine o potrebi pojačane pažnje i brige prema okolišu.

@Loris-30.jpg
@Loris-25.jpg

Nositelji smo ConsemelessMed oznake i ponosni vlasnici Plave zastave već punih 25 godina!

moped.jpg

Ekološki prihvatljiva radna vozila

Naše službe u svojem radu koriste "ekološka" sredstva koja su nisu štetna za okoliš; naša mornarska služba za prijevoz koristi električke bicikle i mopede dok ostale službe koriste električna sredstva za prijevoz tereta i putnika.

rezidba maslina.jpg

Odvojeno prikupljanje otpada

Već godinama vršimo odvojeno prikupljanje i recikliranje komunalnog otpada;u našoj se marini nalazi 6 Eko otoka za zbrinjavanje opasnog otpada, ulja, baterija i zauljenih krpa.

Priča o našim maslinama

Vrijedni dečki iz službe održavanja marine, koji po pravilima struke kose maslinik, obavljaiu rezidbu, špricaju grane i beru zdrave plodove na taj način brinu o maslinama koje su posađene u marini Veruda.
Većina njih maslinarski zanat ispekli su u svojim obiteljima koje se bave maslinarstvom.
Nakon toga dovode  ih do moderne uljare Davora Zaninija u obližnjim Banjolama, ulje potom buteljiraju i skladište.
Suvremena tehnologija uljare Nonno Bruno, ozračje višegeneracijske, tradicionalne ljubavi prema maslini obitelji Zanini,  jamac su kvalitete i njihovog ulja.
To ulje, poklanjamo vjernim gostima i poslovnim partnerima.
Naši gosti  uz gastroenološku ponudu traže priču o autohtonim jelima, vrhunskim istarskim vinima, kao i ekstra djevičanskom maslinovom ulju.
Posebno se oduševe kada im pokažemo naš maslinik i pojasnimo da je ulje marine poteklo upravo s ovih stabala.
I toj priči nema kraja................