Ronilački klub

Diving Pula ronilački centar osnovan je 2006. godine.
Centar je smješten u Tehnomont marini Veruda u Puli.
Bogata flora i fauna, kao i ostaci potonulih brodova predstavljaju izazov roniocima za istraživanje i fotografiranje podvodnog svijeta.
 

IMG_1185.JPG

Diving Pula ronilački centar osnovan je 2006. godine. Centar je smješten u Tehnomont marini Veruda u Puli. Bogata flora i fauna, kao i ostaci potonulih brodova predstavljaju izazov roniocima za istraživanje i fotografiranje podvodnog svijeta.
Branislav Danevski (UDI instruktor I3, CMAS instruktor M2 podvodne fotografije i HSA course director), Jagoda Danevski (SSI AOW instruktor, CMAS/UDI instruktor I2 i HSA instruktor) i Vito Danevski (CMAS/UDI instruktor I1) profesionalno su vodstvo centra koje organizirano provodi discovery ronjenje (prvo probno ronjenje za neronioce), turističko-rekreacijsko ronjenje i tečajeve ronjenja za sve kategorije ronilaca od juniora do instruktora.
Važno je napomenuti da se ronilačke lokacije duž obale nalaze 5 - 20 minuta brodom od centra, a 30 - 60 minuta ako je lokacija olupina, gdje dubina ne prelazi 45 metara.
Centar ima dva ronilačka broda, dva kompresora za punjenje ronilačkih boca do 300 bara zrakom i Nitroxom, te komplete ronilačke opreme kao i ronilačke boce od 10, 12 i  15 L za iznajmljivanje. Glavna smjernica centra je rad u manjim grupama, no centar je otvoren i za dodatne pregovore s instruktorima i klubovima koji planiraju dolaziti sa većim grupama.
Od 2018. godine ronilački centar je započeo suradnju s brandom MARES prilikom čega je obnovljen cijeli inventar opreme za iznajmljivanje, uvršten je među priznate SSI ronilačke centre, te je postao distributer i serviser Hugyfot podvodnih kućišta za fotoaparate.
Nakon pribavljanja broda prilagođenog za osobe s invaliditetom i završetka HSA edukacije, rad s osobama s invaliditetom postala je jedna od glavnih aktivnosti centra – za poboljšanje kvalitete života i zdravlja kroz ronilačke programe.
Ponosni smo na činjenicu da je Diving Pula jedini ronilački centar u Hrvatskoj s licenciranim course direktorom i instruktorom koji su svoju edukaciju završili po američkoj asocijaciji HSA (Handicapped Scuba Assiciation).
Centar je otvoren tijekom cijele godine.

Vl. Jagoda Danevski
danevski@gmail.com
tel. +385 98 954 1690 / +385 98 255 834
www.diving-pula.com